mikkel szlavikmikkel_szlavik.html
szlavik@gmail.commailto:szlavik@gmail.commailto:szlavik@gmail.com?subject=shapeimage_3_link_0
biografishapeimage_4_link_0
musikmusik.htmlmusik.htmlshapeimage_5_link_0
dansdans.htmldans.htmlshapeimage_6_link_0
bashbash.htmlbash.htmlshapeimage_7_link_0
diskografidiskografi.htmldiskografi.htmlshapeimage_8_link_0
workshopworkshop.htmlworkshop.htmlshapeimage_9_link_0
cvcv.htmlcv.htmlshapeimage_10_link_0

tlf: +45 51842213

Mikkel Szlavik

Jeg er uddannet trommeslager fra Rytmisk Musikkonservatorium. Jeg spiller trommer i bandet Babylove & the van Dangos, komponerer og producerer musik, underviser og laver workshops. Jeg laver kreative projekter, skriver pressemeddelser og projektansøgninger, laver hjemmesider og booker koncerter. Her er min historie:


Mødet med Afrika

Jeg befinder mig i landsbyen Dzogadze i den sydøstlige del af Ghana. Det er den varmeste tid på året og den tørre hamathan vind blæser ind fra Sahara. Trommerne tørrer ind og bliver jævnligt vandet for at holde tonen, og sveden springer fra de hårdtslående trommeslagere. Vi er ti mand, der spiller og de yngste er kun 6 år, men de spiller uden problemer de komplicerede polyrytmer, som jeg kæmper med at lære. Jeg er kun den anden hvide mand, der har besøgt landsbyen og min hvide hud skaber stor glæde hos især børnene, der glade råber Javu efter mig. Afrika er præcis, som jeg har forestillet mig. Røde lerhytter med stråtag, ingen elektricitet og toiletbesøgene foregår på hug. Kvinderne går ned til floden for at hente vand, som de bærer hjem på hovedet i store kar, og bad tager man i regnvand. Det er så primitivt, at det kan være svært at forestille sig, men samtidig er der en livsglæde, som man kun sjældent ser og det sætter ens eget liv i perspektiv. Hvordan kan det være, at vi her i Vesten glemmer at glæde os over alt det vi har, mens folk, der i vores øjne er fattige, vågner hver morgen og glædes over livet?


Workshop

Mødet med den afrikanske kultur har haft stor indflydelse på mit liv. Første gang jeg besøgte Ghana var i 2008 i forbindelse med mit pædagogiske speciale i musik og bevægelse på Musikkonservatoriet. Her var mit fokus at lære afrikansk musik og dans for at kunne videregive det i Danmark. Efterfølgende har jeg afholdt kreative workshops på MGK, Rytmisk Musikkonservatorium, for virksomheder og på mere end 100 folkeskoler. Jeg har siden været flere gange i Ghana for at besøge mine gode venner i Dzogadze og for at lære mere om den afrikanske kultur.


Babylove & the van Dangos

Jeg har lært, at det at være musiker handler om så meget andet end at spille musik. Siden 2004 har jeg været tovholder i bandet Babylove & the van Dangos og brugt mere tid på organisatorisk arejde end på selve musikken. Vi har udgivet seks album på internationale pladeselskaber, spillet over 700 koncerter i Danmark, Europa, Japan og Korea og har vundet en Danish Music Award for bedste Live World Act.

Et særligt højdepunkt var, da vi spillede for et fyldt Odeon på Roskilde Festivalen. Efter at have været festivalgæst hvert år siden 1997 var det en stor drøm, der gik i opfyldelse. Ud over at være trommeslager og koordinator i bandet har jeg været tekniker på vores to seneste album og mixet vores tredje album i vores studie i København, designet bandets hjemmeside, stået for det visuelle design på album, plakater, flyers, koordineret promotion med booking bureauer og pladeselskaber, skrevet utallige pressemeddelelser og ansøgninger til bl.a. kunstrådet og brancheorganisationerne.


Boogaloo Bash

I starten af 2013 lavede jeg et stort velgørenhedsshow på Global i København til fordel for Dzogadze. Jeg engagerede mit band Babylove & the van Dangos i projektet, som vi kaldte Babylove Boogaloo Bash. Som resultat af en stor promotionkampagne var Global fuldstændig udsolgt. Op til koncerten fik jeg fat i Daimi, Pato og Per Vers, og sammen med dem indspillede vi en single til projektet, lavede en video til youtube, fik sangen spillet i Go' Morgen Danmark, på P6 og udgivet på iTunes. Hele forløbet blev fulgt op på facebook med løbende updates og en julekalender fra Ghana. Bryggeriet Mikkeller bryggede en speciel øl med ghanesiske urter, som blev solgt til koncerten. Jeg stod desuden for design af flyers, plakater, hjemmeside, pressekontakt og online crowdfunding via PayPal. På bare én aften samlede vi nok penge sammen til landsbyen til at kunne bygge en stor toiletbygning med 10 toiletter.


Turen til Grønland

I 2008 blev jeg inviteret til Grønland for at lave en sommerworkshop med udsatte grønlandske børn. Vi var på østkysten i den lille bygd Tasiilaq, der har den højeste selvmordsrate blandt unge i hele verden. Halvdelen af byens børn er tvangsfjernet fra deres forældre og deres barndom er præget af vold og incest. Vi var sammen med børnene i en måned og vi dansede, spillede og legede med dem og endte med at lave en forestilling baseret på det grønlandske sagn om Kassasuk. Med på projektet var også den svenske moderne danser My, og efter en måned med lange gåture i den grønlandske natur i midnatsolen blev vi forelskede og nu bor vi sammen på Amager og er forældre til to børn.